vakantie in maleisie

Ondanks de huidige impasse in de reisindustrie, ligt het aantal boekingen bij de touroperators Cycletours – gespecialiseerd in fietsvakanties – en Sindbad Wandelvakanties thans zo’n 4 procent hoger dan in dezelfde periode in 2016. Met name het aandeel fietsvakanties waarbij de klant per speciale fietsbus vervoerd wordt, ligt momenteel 18% hoger.

‘Onze doelgroep in het actieve vakantiesegment komt veelal uit de midden tot hogere sociale klasse. Zij bepalen hun eigen keuze en laten zich niet snel door crises van hun vakantie weerhouden. Zij zien hun vakantie als een verlengde van hun hobby in het weekend: fietsen en wandelen’.

Een derde reden voor de gestegen boekingen ligt in het feit dat het merendeel van het wandel- en fietsprogramma in Europa geconcentreerd is, aldus Frits Deben, directeur van zowel Cycletours als Sindbad Wandelvakanties.

Met name de speciale fietsbus mag zich in een toenemende belangstelling koesteren. ‘Structureel zien wij meer vraag naar deze wijze van vervoer’, aldus Deben. Maar tegelijkertijd constateert Cycletours dat de consument het zeker in deze woelige tijden als een veilig vervoermiddel ziet en dat een groeiend aantal mensen geen zin meer heeft in een lange autorit met fietsen op het dak.

Daarnaast heeft de vraag naar fietsbussen een extra prikkel gekregen vanwege het wegvallen van de autoslaaptrein met fietswagon. Deben: ‘Met het stopzetten van deze treinverbinding werd de bus voor sommige treingebruikers een alternatief ’.

Cycletours zet dit fietsseizoen de fietsbus in naar ruim 60 steden in 10 landen. De fietsen worden vervoerd in speciale aanhangers. Er wordt gebruik gemaakt van een Tourist Class, Royal Class of een Slaap bus. Bijkomend voordeel is dat de klant alleen zijn vervoer boekt en ter plekke zijn eigen plan trekt. Of men boekt bijvoorbeeld alleen de heenweg en fietst vanaf de uitstapplaats terug naar Nederland. Alle bussen zijn voorzien van het Kema Keurmerk Busbedrijf, toilet, airco en koelkast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *