routeplanner voor fiets

Toerisme Recreatie Nederland (TRN) introduceert via haar site www.lekkerweg.nl/www.holland.com als eerste in Nederland een fietsrouteplanner. Fietsers kunnen hun eigen route op maat samenstellen in heel Nederland. Met de fietsrouteplanner wil TRN fietsrecreatie stimuleren. De fietsrouteplanner is samen met de Stichting Landelijk Fietsplatform en Drukkerij Uitgeverij Buijten & Schipperheijn ontwikkeld.

Fietsroute op maat

Met de fietsrouteplanner kan de consument naar eigen keuze een route op maat samenstellen. Door een begin- en eindpunt in te typen zoekt de routeplanner naar de dichtstbijzijnde knooppunten op het routenetwerk van LF-routes. Vervolgens kan een routekaart of routebeschrijving worden geprint om op pad te gaan. Er staan zo’n 3000 Nederlandse plaatsen in de fietsrouteplanner.

De recreant kan via de site verder ook ideeën opdoen voor een hapje en een drankje, een leuk evenement, museum of een fietsverhuurbedrijf. Door onder accommodatie overnachtingsmogelijkheden langs de route te selecteren en on line te boeken kan de fietser er zelfs een fietsvakantie van maken.
Naast het complete netwerk van 6000 kilometer aan Landelijke Fietsroutes bevat de site 72 vaste routes die op thema en op provincie kunnen worden geselecteerd. De fietsliefhebber kan routes zoeken met de thema’s natuur, monumenten, water, kust en steden.

Fietsroutekaarten en -boekjes

Op de site bestaat tevens de mogelijkheid om on line fietsroutekaarten en routeboekjes met beschrijvingen te bestellen. Dit voor de fietser die liever niet met losse printjes op pad wil gaan.
www.lekkerweg.nl  nu bekend als www.holland.com is dé site voor vervoer, verblijf en vermaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *